Vesti

Najava sednice Predsedništva SKGO

Sedma sednica Predsedništva SKGO biće održana u utorak, 2. juna 2015. godine, u prostorijama SKGO (Makedonska 22/8), sa početkom u 14 časova.

Osnovna tema sednice Predsedništva biće razmatranje novih zakonskih rešenja u oblasti lokalne samouprave:

  • Nacrta zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru
  • Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja
  • Nacrta zakona o opštem upravnom postupku

Cilj ovog skupa je da se kroz diskusiju predstavnika gradova i opština s jedne, i predstavnika resornih ministarstva s druge strane, definišu najbolja rešenja za lokalne samouprave.

Na sednici će prisustvovati mr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa saradnicima, kao i predstavnici Uprave za veterinu pri Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Imajući u vidu da, javna rasprava o Nacrtu zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru traje do 4. juna, Nacrta zakona o opštem upravnom postupku do 26. juna, kao i da se ocekuje javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja, pozivamo predstavnike lokalne samouprave da predloge vezane za pomenute zakone dostave elektronskim putem na adresu maja.stojanovic@skgo.org, najkasnije do ponedeljka, 1. juna.

Pored navedenog, na sednici Predsedništva će biti razmatrane i inicijative prema Ministarstvu zdravlja, kao i dokumenta od značaja za funkcionisanje SKGO.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti sekretarki Predsedništva SKGO, Maji Stojanović Kerić, na telefon broj 011/3223-446.

Dnevni red >>>