Vesti

Poboljšanje poslovne klime kroz unapređenje efikasnosti i transparentnosti

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i OPTIMUS - Centar za dobro upravljanje, organizuju konferenciju „Unapređenje efikasnosti i transparentnosti - put ka poboljšanju poslovne klime". Konferencija je završni događaj na projektu „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu" i biće održana u utorak, 23. juna 2015. godine, u Sava centru u Beogradu.

Cilj konferencije je da se predstave do sada postignuti rezultati reforme u lokalnim samoupravama, i da se u kriznom vremenu za privredu, koja najviše pogađa mala i srednja preduzeća, široj javnosti ukaže na značaj regulatorne reforme, kao nosećeg stuba konkurentnosti privrede.

Projekat „Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou kroz regulatornu reformu" sproveli su Stalna konferencija gradova i opština i OPTIMUS - Centar za dobro upravljanje, uz finansijsku pomoć Švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO),  u periodu od decembra 2011. do juna 2015. godine. Opšti cilj projekta je bio da se obezbedi bolje poslovno okruženje u 16 lokalnih samouprava u Srbiji, kroz pojednostavljenje administrativnih procedura, kako bi se smanjili troškovi i vreme neophodno preduzećima, izgradili održivi regulatorni mehanizmi za nove propise, koji će obezbediti niske troškove i manji rizik poslovanja i povećala transparentnost i efikasnost javne administracije na lokalnom nivou.

Molimo zainteresovane da svoje prisustvo potvrde slanjem prijavnog formulara putem faksa na broj: 011 3221215 ili putem i-mejla: ana.ilic@skgo.org . Rok za prijavu je petak 19. jun 2015. godine.

 Dnevni red >>>
Prijavni formular >>>