Vesti

Program urbanog partnerstva Svetske Banke i Austrije

Stalna konferencija gradova i opština i Svetska Banka, u ponedeljak, 6. jula 2015. godine organizuju Radionicu - nacionalni dijalog o jačanju kapaciteta lokalnih samouprava, kao deo Programa urbanog partnerstva. Radionica će biti održana u hotelu Zira, Ruzveltova 35, sa početkom u 10 časova.

Program urbanog partnertsva Svetske Banke i Austrije je program regionalnog karaktera, usmeren na jačanje kapaciteta lokalnih samouprava zapadnog Balkana, kroz pružanje lokalnim predstavnicima praktičnih alata za donošenje odluka u vezi efikasnog upravljanja urbanim razvojem, kroz inkluzivni i održivi rast. U prvoj fazi Programa, gradovi i opštine iz Srbije, kao što su Beograd, Subotica i Šabac, imali su mogućnost da kroz dijalog, razmene iskustva i steknu nova znanja o temama kao što su: odgovorno upravljanje opštinskim finansijama, održivo urbanističko planiranje, socijalna odgovornost i uključivanje građana i antikorupcija.

Radionica koju organizujemo ima za cilj da predstavi trenutne strateške prioritete resornih ministarstava Vlade Republike Srbije u razvoju lokalnih samouprava i omogući dijalog između dva nivoa vlasti o ulozi lokalnih samouprava u inkluzivnom, održivom urbanom razvoju, kao i da predstavi rezultate prve i najavi drugu fazu Programa urbanog partnerstva. Zainteresovanim gradovima i opštinama biće predočene mogućnosti za saradnju sa Programom urbanog partnerstva Svetske Banke u narednom trogodišnjem periodu trajanja Programa, a biće i predstavljeni i alati i metodologije koje ovaj program nudi.

Predviđeno je da skupu prisustvuje najviše tri predstavnika grada/opštine. Prijavljivanje se vrši putem prijavnog formulara, najkasnije do 3. jula 2015. godine. Za više informacija možete se obratiti sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje Klari Danilović, putem elektronske pošte klara.danilovic@skgo.org .