Vesti

Otvoreni dani - OPEN DAYS

„Evropski regioni i gradovi: partneri za investicije i razvoj" je naziv Otvorenih dana koji će biti organizovani 13. put po redu u periodu od 12. do 15.  oktobra u Briselu.

Otvoreni dani predstavljaju skup posvećen razmeni znanja i iskustava lokalnih i regionalnih vlasti na nivou Evrope o temama grupisanim u tri teme:

  1. Modernizacija Evrope: Regioni u Savezu za energetiku i jedinstvenom digitalnom tržištu - Politike za promovisanje Evropskog saveza za energetiku i jedinstveno digitalno tržište nudi nove mogućnosti za rast i radna mesta. Novi programi regionalne i urbane politike EU mogu dati značajan doprinos sprovođenju politike u oba slučaja.
  2. Regioni otvoreni za poslovanje: razvoj malih i srednjih preduzeća, inovacija i otvaranje novih radnih mesta - Ova tema pruža priliku za razmenu iskustava u ovoj oblasti koja pokriva najbolje prakse u konceptu i sprovođenju planova malih i srednjih preduzeća, kao i kako podstaći inovativne kapaciteta u malim i srednjim preduzećima.
  3. Mesta i prostori za urbani i ruralni razvoj, urbano-ruralna integracija - Akcije EU u urbanim sredinama su odigrale ključnu ulogu u korišćenju potencijala u gradovima za inovacije i nove privredne aktivnosti, rešavanje akutnih problema socijalne kohezije često nastale u siromašnim gradskim sredinama i promovisanje veće ravnoteže na nacionalnoj i evropskoj urbanoj mreži.

Skup je namenjen predstavnicima institucija EU, lokalnih i regionalnih vlasti na nivou Evrope, stručnjacima za gore navedena pitanja, predstavnicima privrednog sektora, udruženja i asocijacija na nivou Evrope, predstavnicima medija i drugim relevantnim akterima.

Učešće na skupu je besplatno za sve učesnike. Više informacija o ovom skupu možete naći i na sajtu: http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/od2015/index.cfm

Prijavljivanje učešća elektronskim putem biće omogućeno od jula meseca putem sledećeg linka:  http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/od2015/register.cfm

Postupak registracije >>> 

Molimo vas da informaciju o učešću pošaljete i Stalnoj konferenciji gradova i opština -Službi za evropske integracije i međunarodnu saradnju na e-mail: euintegracije@skgo.org.