Vesti

Regionalni skupovi o unapređenju prevencije i upravljanju vanrednim situacijama

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje tri dvodnevna regionalna skupa koji imaju za cilj da pomognu u unapređenju prevencije i u upravljanju vanrednim situacijama u jedinicima lokalne samouprave. 

Ova aktivnost biće realizovana u okviru projekta pod nazivom "Unapređenje prevencije i upravljanja vanrednim situacijama na lokalnom nivou", koji sprovodi SKGO uz podršku Kraljevine Švedske i u saradnji sa švedskom asocijacijom gradova i opština - SALAR.

Jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave i osposobljavanje službenika koji su direktno uključeni i poslove vanrednih situacija, kao i gradonačelnika i predsednika opština koji rukovode štabom za vanredne situacije i nose odgovornost u celoj vanrednoj situaciji, jedan je od glavnih zadataka ovog projekta.

Ovi skupovi namenjeni su, pre svega, donosiocima odluka (gradonačelnicima/predsednicima opština), ali i zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji se bave poslovima vanrednih situacija i odbrane.

Prvog dana skupa biće predstavljen model za procenu ugroženosti koji je proizvod ovog projekta i kao takav osnov za sva druga dokumenta koja lokalne samouprave treba da usvoje kako bi mogla bolje da se nosi sa vanrednom situacijom.

Drugog dana skupa akcenat će biti stavljen na zakonodavni okvir koji se tiče upravljanja vanrednim situacijama gde ćemo objasniti ulogu lokalne samouprave za vreme vanrednih situacija i razmatrati probleme u primeni određenih zakonskih rešenja. Takodje, ovo će biti prilika da premijerno čujete kakva nas zakonska rešenja čekaju u ovoj godini i to direktno od njihovih tvoraca.

Prvi dvodnevni regionalni skup će biti održan u Nišu, 10-11.09.2015. u hotelu "Grand".

Drugi dvodnevni regionalni skup biće organizovan u Novom Sadu, 14-15.09.2015. u hotelu "Prezident".

Treći dvodnevni regionalni skup biće održan u Kragujevcu, 21-22.09.2015. u hotelu "Kragujevac"

Napomena: troškove učešća na skupu i same organizacije događaja snosi SKGO. Troškove puta (prevoza) i eventualnog spavanja u hotelu snose učesnici.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite kolegi Milošu Alavanji na telefon 064/870-33 71 ili putem mejla milos.alavanja@skgo.org.

Prijave učešća treba dostaviti na e-mail: milos.alavanja@skgo.org ili faksom na 011 3221 215.

Prilozi