Vesti

Stručno-metodološka objašnjenja za koordinaciju i vršenje inspekcijskog nadzora u UO i JLS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pripremilo je Stručno-metodološka objašnjenja za koordinaciju i vršenje inspekcijskog nadzora u upravnim okruzima i jedinicama lokalne samouprave. Navedeni dokument dostupan je i na internet prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (http://mduls.gov.rs/inspekcijski-nadzor.php) i na sajtu Koordinacione komisije (http://www.inspektor.gov.rs/#/dokumenta).

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je i sledeća stručno - metodološka objašnjenja za primenu Zakona o inspekcijskom nadzoru ("Službeni glasnik RS", br.36/15): Stručno-metodološka objašnjenja o postupanju inspekcija prema neregistrovanim subjektima; Stručno-metodološka objašnjenja za inspekcije o vršenju uviđaja u stambenom prostoru u postupku inspekcijskog nadzora i Stručno-metodološka objašnjenja za pripremu kontrolnih lista za inspekcijski nadzor. U njima su sadržane informacije i usmerenja u cilju pravilnog i ujednačenog postupanja u vršenju inspekcijskog nadzora u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

Sva stručno-metodološka objašnjenja takođe su dostupna na veb prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i na sajtu Koordinacione komisije.

Preuzmite dokument
Preuzmite dokument