Vesti

Konferencija o ulozi lokalnih samouprava u prevenciji i upravljaju vanrednim situacijama

Stalna konferencija gradova i opština organizuje tematsko okupljanje pod nazivom "Uloga i značaj jedinica lokalne samourave u prevenciji i upravljanju vanrednim situacijama", koji će biti održano 24. septembra 2015. u Beogradu (u hotelu „Holidej In", Španskih boraca 74, Novi Beograd) sa početkom u 11 časova. Ovu konferenciju SKGO organizuje u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji finansira Kraljevina Švedska.

Reč je o izuzetno važnom događaju na kojem će učesnici imati priliku da se upoznaju sa problemima gradova i opština u prevenciji i upravljanju vanrednim situacijama, problemima u primeni sadašnjih zakonskih rešenja, novim zakonskim rešenjima i podzakonskom regulativom, kao i primerima dobre prakse i stečenim iskustvima u upravljanju vanrednim situacijama. Učesnicima će biti predstavljena i Analiza stanja sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije, Marko Blagojević, direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, kao i drugi stručnjaci u oblasti prevencije i upravljanja vanrednim situacijama.

Skup je namenjen gradonačelnicima/ predsednicima opština, načelnicima gradskih/ opštinskih uprava i licima zaduženim za prevenciju i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou.

Za prijavu i sve dodatne informacije možete kontaktirati Miloša Alavanju telefonom na broj 064/870-3371 i 011/3223-446 ili putem e-mail adrese milos.alavanja@skgo.org.

 Pozivno pismo
 Dnevni red