Vesti

Drugi regionalni sastanak Mreže za LER, Banja Koviljača

Naredni regionalni sastanak SKGO Mreže za lokalni ekonomski razvoj biće održan 14. oktobra u Banji Koviljači (Sunčana reka) sa početkom u 12 časova, a domaćin skupa biće Ljiljana Nikolić, predsednica Mreže.

Na ovaj način realizujemo predlog koji je pokrenut na velikim skupovima ove mreže da se sastanci održavaju i po regionalnom principu, kako bi bile pokrenute teme koje su specifične za određeno područje i bila omogućila mnogo interaktivnija diskusija. Na pomenuti sastanak pozvani su predstavnici četiri okruga: mačvanskog, kolubarskog, moravičkog i zlatiborskog, kao i regionalne razvojne agencije.

Teme o kojima će se razgovarati na ovom sastanku su postojeći zakonski okvir, ali i zakonska regulativa kojoj idemo u susret (kao što su Zakon o ulaganjima, Zakon o turizmu itd.). Osvrnućemo se i na Zakon o javno-privatnom partnerstvu i dosadašnjim iskustvima ovim povodom. Ovom prilikom biće govora i o pozicioniranju kancelarija za LER, koji su njihovi dosadašnji rezultati i eventualni problemi u saradnji sa privatnim sektorom, subvencije koje lokalne samouprave daju, šta opštine konkretno preduzimaju da bi unapredile investicioni ambijent, na koji način mere efekte svog rada itd.

Posebno pitanje o kojem će biti razgovarano je dalji rad Mreže za LER. Ovo je najaktivnija Mreža u SKGO (u decembru će imati osmi veliki sastanak), ali sigurno postoje načini da se dodatno unapredi njen rad, organizaciono i tematski.

Molimo predstavnike lokalnih samouprava da svoje učešće prijave do 13. oktobra do 12 časova.

Agenda

Prijavni formular