Vesti

Regionalna promocija IPARD II programa 5. novembra u Kragujevcu

Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Uprava za privredu grada Kragujevca organizuju regionalnu promociju IPARD II - Programa pretpristupne pomoći za ruralni razvoj 2014-2020, koja će biti održana u četvrtak, 5. novembra 2015., u hotelu „Kragujevac" (Kralja Petra I broj 21) u Kragujevac, sa početkom u 10.00 časova.

Radionica je namenjena opštinama i gradovima iz Šumadijskog, Pomoravskog, Raškog, Moravičkog, Kolubarskog i Podunavskog okruga. 

 Glavni cilj IPARD 2 programa je unapređenje poljoprivrednog sektora uz pomoć konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine u narednom periodu akreditovaće tri mere i to:

1.            MERA 1:  Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (mleko, meso, voće i povrće i ostali usevi-žitarice, uljarice, šećerna repa);

2.            MERA 2: Investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i ribarskih proizvoda (mlečno prerađivačka industrija, mesno prerađivačka industrija, prerada voća i povrća)

3.            MERA 3:  Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja (razvoj turističkih objekata i usluga kod poljoprivrednih proizvođača  i drugih privrednih subjekata koji se nalaze u ruralnim područjima i podrška razvoju turističkih i rekreativnih aktivnosti, naročito za porodični i dečji  turizam).

Učešće možete prijaviti putem maila sradojevic@kg.org.rs ili pozivom na broj 034/6170-416, najkasnije do 3. novembra. 

Ovaj skup se organizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza" koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sprovodi SKGO.

 Nacrt agende