Vesti

Okrugli sto "Izbeglička kriza – izazovi i posledice"

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), slovenačka platforma nevladinih organizacija za razvojnu saradnju i humanitarnu pomoć (SLOGA) i udruženje „Narodni parlament" iz Leskovca organizuju okrugli sto „Izbeglička kriza - izazovi i posledice", koji će biti održan u ponedeljak, 30. novembra 2015. godine, u prostorijama SKGO (sala na VIII spratu) sa početkom u 13 časova.

Okrugli sto ima za cilj da podstakne diskusiju lokalnih vlasti i civilnog sektora u zemlji i regionu o migracionim tokovima, njihovoj percepciji i legitimizaciji. Takođe, učesnici će razgovarati i o poštovanju ljudskih prava izbeglica i postojećim pravnim normama, oblicima saradnje, izazovima i perspektivama između lokalnih vlasti i civilnog sektora, a posebno u postojećem kontekstu politike izgradnje zidova na državnim granicama.

Za sva dodatna pitanja ovim povodom treba kontaktirati koleginicu Maju Knežević, sekretarku Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, telefonom na broj 011 3223 446 ili putem elektronske pošte: maja.knezevic@skgo.org.

Pomenuto stručno okupljanje SKGO organizuje u svojstvu partnera na projektu LADDER (Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising Awareness) koji finansira EU.

Agenda okruglog stola >>>