Vesti

Poziv za kandidovanje za članstvo u odborima SKGO

Na 43. skupštini Stalne konferencije gradova i opština koja je održana 9. decembra 2015. godine, izabrani su predsednici osam resornih odbora SKGO. Kako su tokom aprila bili održani lokalni izbori, Predsedništvo SKGO je na prvoj sednici usvojilo Zaključak da se donošenje Odluke o imenovanju članova odbora SKGO odloži nakon završetka republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, kada se ponovo u jedinicama lokalne samouprave formiraju izvršni organi.

S obzirom na to da su se stekli uslovi, Predsedništvo SKGO je na Drugoj sednici koja je održana 28. jula 2016. godine, pokrenulo postupak kandidovanja za članstvo u odborima SKGO. Shodno tome, pozivamo sve zainteresovane gradove i opštine da istaknu kandidaturu za članstvo u najviše četiri odbora. Svaka članica SKGO može biti predsednik ili član najviše jednog odbora. SKGO poziva svoje članice da se kandiduju za članstvo u odborima u skladu sa svojim prioritetima, u kojima preko svojih kandidata, kao i rezultata ili iskustava iz prakse mogu najviše da doprinesu kvalitetu rada SKGO u konkretnoj oblasti.

Neophodno je da prilikom kandidovanja za članstvo u nekom od odbora, predložiti i osobu koja će biti predstavnik grada ili opštine, kao i dostaviti njene kontakt podatke.

Predsedništvo SKGO će prilikom izbora članova odbora SKGO, osim prijava opština i gradova, uzeti u obzir i različite kriterijume (geografski raspored, veličinu i broj gradova i opština u sastavu odbora, ravnomernu zastupljenost nacionalno mešovitih sredina i dr), kao i prethodno izraženu zainteresovanost za izbor u organe SKGO koji su birani na 43. skupštini.

Za sve informacije u vezi sa prijavom za kandidaturu za članstvo u odborima SKGO, možete se obratiti Maji Stojanović Kerić, sekretarki Predsedništva SKGO, telefonom na broj 011/3223-446 ili na elektronsku adresu: maja.stojanovic@skgo.org.

Popunjeni i overeni obrazac potrebno je dostaviti najkasnije do ponedeljka 29. avgusta 2016. godine - faksom na broj 011/3221-215, elektronskom poštom na adresu secretariat@skgo.org (skenirani formular) ili poštom na adresu: Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, Makedonska 22/8, 11000 Beograd, PAK 106711.

Formular za prijavu kandidature za članstvo u odborima SKGO  >>>
Odluka o broju, delokrugu i funkcionisanju odbora SKGO >>>
Informacija o delokrugu odbora SKGO >>>