Vesti

Radionica „Primena Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu – Konverzija u praksi“

SKGO uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) organizuje radionicu o primeni Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu, biće održana u ponedeljak, 8. februara 2016. godine, u hotelu Zira, u Beogradu, sa početkom u 10 časova.

Zakon o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu stupio je na snagu u julu 2015. godine, i dosadašnja primena na lokalnom nivou pokazala je da postoji potreba za dodatnim tumačenjima pojedinih članova, u cilju ujednačavanja primene u praksi. Stoga je cilj radionice predstavljanje novih zakonskih rešenja sadržanih u predmetnom Zakonu, uz pružanje dodatnih pojašnjenja za konkretna pitanja koja su proizašla iz dosadašnje prakse.

Radionica je prvenstveno namenjena rukovodiocu imovinsko-pravne, odnosno urbanističke službe, a zbog ograničenog broja učesnika, moguće je prijaviti samo JEDNOG predstavnika grada/opštine.

Rok za prijavu učešća je 4. februar 2016. godine. Za više informacija možete se obratiti sekretarki Odbora za urbanizam, stanovanje i izgradnju Klari Danilović, putem elektronske pošte klara.danilovic@skgo.org ili na broj telefona 011/3223-446. 

 Prijavni formular >>> 

 Dnevni red >>>