Vesti

Upravljanje učinkom u oblasti LER i učešće građana u radu lokalne samouprave


Stalna konferencija gradova i opština i Savet Evrope, u okviru programa „Jačanje lokalne samouprave u Srbiji“ finansiranom od strane Evropske unije, organizuju dva seminara. Seminari predstavljaju završnu aktivnost projekta „Upravljanje učinkom na lokalnom nivou“ i biće obrađene sledeće teme: 

  • „Upravljanje učinkom u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja“, koji će se održati 14. novembra 2008. godine.
  • „Upravljanje učinkom u oblasti učešća građana u radu lokalne samouprave“, koji će se održati 27-28. novembra 2008. godine.

Seminari će biti održani u sedištu Stalne konferencije gradova i opština, Makedonska 22/VIII, u Beogradu.

Pored pilot opština projekta, prvi seminar je namenjen i opštinama članicama Odbora za lokalni ekonomski razvoj Stalne konferencije gradova i opština. Eksperti Saveta Evrope, Ian Dejvidson i Malkolm Morli, upoznaće učesnike sa modelom upravljanja učinkom i predstaviti iskustva Opštine Harlou iz Belike Britanije. Tokom drugog dela seminara, učesnici će u okviru radionica razmatrati mogućnosti za primenu modela za upravljanje učinkom u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja u Srbiji.

U okviru seminara koji će se baviti upravljanjem učinkom u oblasti učešća građana u radu lokalne samouprave, ekspert Saveta Evrope, Paulina Kornford predstaviće primere Ministarstva pravde Velike Britanije u ovoj oblasti. Učesnici seminara biće predstavnici pilot opština Projekta, opština i gradova koji su članovi Predsedništva SKGO, kao i članovi Odbora za sistem lokalne samouprave.

Za dodatne informacije možete se obratiti Ljiljani Jovanović, menadžerki projekta, na broj 011/3223-446 ili elektronskim putem na ljiljana.jovanovic@skgo.org.