Vesti

Radionica „Izveštavanje po osnovu lokalnih programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju“

Stalna konferencija gradova i opština organizuje radionicu „Izveštavanje po osnovu lokalnih programa podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju", u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - faza 2" čiju realizaciju podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

U prethodnom periodu došlo je do usvajanja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju i u skladu sa tim, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pripremilo je novi Pravilnik o Obrascu za pripremu programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja i Obrascu izveštaja o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja. Zbog svega navedenog, lokalni programi za 2016. godinu moraju biti usaglašeni sa navedenim Pravilnikom i dostavljeni Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na saglasnost.

Napominjemo da se izveštaji po prethodnim programima za 2015. godinu, dostavljaju u formatu za izveštavanje pre usvajanja izmene Zakona. Radi finalizacije izveštaja za 2015. godinu i dostavljanja istih u zakonskom roku Ministarstvu na saglasnost, SKGO za opštine iz Vojvodine organizuje radionicu 19. februara u Novom Sadu, u plavoj sali grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2-4, III ulaz (I sprat), sa početkom u 10 časova. Naglašavamo da će na ovu temu biti organizovane još tri radionice (u Čačku, Beogradu i Nišu) za ostale opštine iz o čijem će održavanju biti pravovremeno obaveštene.
Rok za prijavu je 18. februar, do 12 časova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti gospođi Slađani Grujić, sekretarki Odbora za ekonomski razvoj, putem telefona 011 3223 446 ili putem elektronske pošte: sladjana.grujic@skgo.org .

Predlog dnevnog reda >>>

Prijavni formular >>>