Vesti

Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta

Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Ministarstvom privrede, organizuje konferenciju „Uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta", koja će biti održana 26. februara ove godine u Sava centru (sala 3/0), sa početkom u 11 časova. Ovaj događaj finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - faza 2".

Ovom prilikom prisutnim predstavnicima gradova i opština obratiće se: Zoran Perišić, predsednik SKGO i gradonačelnik Niša, Željko Sertić, ministar privrede i Miloš Petrović, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije (RAS).

Iako je poboljšanje investicionog ambijenta strateški prioritet Vlade Republike Srbije, nivo investicija još uvek nije na zadovoljavajućem nivou. Imajući u vidu činjenicu da bez značajnijeg priliva investicija nema ni značajnije stope privrednog rasta, Ministarstvo privrede je krajem prošle godine donelo Zakon o ulaganjima, čijom primenom bi trebalo da se obezbede uslovi za efikasniju realizaciju investicija i postizanje pozitivnih ekonomskih efekata. Saradnja i koordinacija svih imalaca javnih ovlašćenja u pripremi, ali i realizaciji ulaganja, izuzetno je važna za uspešnost ovog procesa.

Zakon o ulaganjima daje određene smernice za rad lokalnih samouprava, kao jednog od najvažnijih imalaca javnih ovlašćenja, te će pomenuta konferencija biti prilika da se detaljnije diskutuje o svim aspektima primene zakona, ali i o drugim značajnim aspektima koji se mogu rešavati samo kroz istinski partnerski odnos centralnih i lokalnih organa vlasti, uz podršku drugih zainteresovanih aktera.

Imajući u vidu da je broj učesnika ograničen neophodna je prijava učešća, a potrebno je formular  dostaviti faksom na broj 011/3221-215 ili putem mejla na sladjana.grujic@skgo.org najkasnije do 24. februara.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti gospođi Slađani Grujić, sekretarki Odbora SKGO za ekonomski razvoj, telefonom na broj 011 3223 446 ili putem elektronske pošte: sladjana.grujic@skgo.org.

 Dnevni red >>> 
 Prijavni formular >>>