Vesti

Vlada usvojila Uredbu o šifarniku radnih mesta

Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 12. februara 2016. godine, donela je Uredbu o šifarniku („Službeni galsnik RS" broj 12/06) kojom se propisuju nove šifre za prijavljivanje podataka u Registar zaposlenih na osnovu Zakona o registru zaposlenih, izabranih, imenovani i postavljenih lica kod korisnika javnih sredstava („Službeni glasnik RS" br. 68/15 i 79/15-ispravka). Uredba o šifarniku radnih mesta stupila je na snagu 18. februara 2016. godine, a primenjuje se od 01. marta 2016. godine sa podacima za februar 2016. godine.

U nastavku teksta možete preuzeti neophodne materijale u cilju boljeg razumevanja novih obaveza jedinica lokalne samouprave koja se tiču unošenja podataka o radnom mestu na kojem rade zaposlena, izabrana, imenovana i postavljena lica u Registar. Posebno skrećemo pažnju na dokument pod nazivom „Obaveštenje za JLS o primeni Uredbe o šifarniku radnih mesta" koji sadrži objašnjenja specifičnosti koja se odnose isključivo na jedinice lokalne samouprave.

Dokumenti >>>

Za sve dodatne informacije i potrebnu podršku za primenu Uredbe, kontakt osoba u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave je Aleksandra Branković aleksandra.brankovic@mduls.gov.rs .

http://www.mduls.gov.rs/sifarnik-radnih-mesta.php