Vesti

SKGO dobila priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

SKGO dobila priznanje „Kapetan Miša Anastasijević" u kategoriji „Najbolji partner" za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva u regionu Podrinja.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević" dodeljuje se za posebne poslovne i društvene rezultate u toku jedne kalendarske godine. Ovo svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizuje se u okviru projekta „Put ka vrhu", koji je nastao pre 16 godina u cilju afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije. Svečana ceremonija dodele priznanja održana je 28. marta, u Domu kulture „Vuk Karadžić", u organizaciji Agencije Media Invent, Univerziteta u Novom Sadu i Grada Loznice.

Nagradu za ličnost godine dobio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, koji je poručio da se kapetan Miša Anastasijević, znameniti srpski zadužbinar i poslovni čovek, kroz manifestaciju „Put ka vrhu" još više približio „zemljacima Vuka Karadžića, koji je svojim delom udario temelje savremene Srbije".

Ambasada Japana dobila je priznanje za donatorstvo i jačanje prijateljskih veza naroda Srbije i Japana, a Ambasada Italije za saradnju, razumevanje i širenje prijateljstva. Episkop Šabački Lavrentije dobitnik je priznanja za svetosavski put zadužbinarstva, organizacija USAID za podršku razvoju i unapređenje kvaliteta života, a Stalna konferencija gradova i opština Srbije kao najbolji partner.

Priznanje je dodeljeno i kompaniji „Chabros drvna industrija" za kvalitet, lozničkom preduzeću „Stim Import" za unapređenje tehnologije i međunarodne standarde, a za najbolji agrar u regionu priznanje je uručeno „Zadrugaru" iz Ljubovije. Priznanje za najbolji porodični biznis u regionu dobila je firma MBM Rad iz Loznice, a za poslovnu viziju Milenko Božić, vlasnik lozničke kompanije „Natura trade".

Zoran Grujičić, akademik SKANU, vlasnik kompanije „GMZ Ervamatin" proglašen je za najmenadžera, Etno selo „Sunčana reka" iz Gornje Koviljače za afirmaciju turističkih potencijala, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača" nagrađena je za izuzetan doprinos razvoju zdravstvenog turizma, a Udruženje bubrežnih bolesnika „Renalis" za jačanje i promovisanje osnovnih ljudskih prava osoba sa invaliditetom.

Pozorište „KUD Karadžić" je nagrađeno za čuvanje tradicije i projekte iz oblasti kulture, osnovna muzička škola „Vuk Karadžić" za negovanje muzičke kulture među mladima, a Dimitrije Pavlov, učenik Gimnazije „Vuk Karadžić" za uspeh na naučnoj Olimpijadi u Južnoj Koreji.

Ispred SKGO priznanje je primio generalni sekretar Đorđe Staničić.