Vesti

Predstavljanje poziva za dodelu sredstava za finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije

Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa  Stalnom konferencijom gradova i opština organizuje seminar „Predstavljanje Javnog poziva za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2016. godini u jedinicama lokalne samouprave''. Seminar će biti održan 22. aprila 2016. godine, u Beogradu sa početkom u  10:30 časova u Klubu poslanika (Tolstojeva 2), u skladu sa Agendom u prilogu.

Seminar je zamišljen da predstavi i da sve potrebne informacije o „Javnom pozivu za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2016. godini u jedinicama lokalne samouprave''. Predmet javnog poziva je finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u jedinicama lokalne samouprave kojima se realizuju mere u skladu sa Uredbom o utvrđivanju programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2016. godini.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva koja se dodeljuju u javnom pozivu iznose do 125 miliona dinara.

Skraćeni tekst Javnog poziva je objavljen u dnevnom listu „Novosti" 11. aprila 2016. godine a integralna verzija na internet stranici Ministarstva http://www.mre.gov.rs/javni-pozivi.php.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 16. maj 2016. Za informacije u vezi sa Javnim pozivom možete se obratiti na elektronsku adresu: E-mail: fondee@mre.gov.rs

Obaveštenje o imenima predstavnika koji će prisustvovati seminaru treba dostaviti na elektronsku adresu: ljilana.lukic@mre.gov.rs.

 

AGENDA SEMINARA

 

 Seminar se održava 22. aprila sa početkom 10:30 sati u prostorijama Kluba poslanika, Beograd, Tolstojeva br. 2

10:30 - 11:00   
Prijavljivanje učesnika i posluženje kafom
11:00 - 11:15  
Pozdravno obraćanje 
Miloš Banjac, pomoćnik ministra, Ministarstvo rudarstva i energetike;
Miodrag Gluščevićsekretar odboraStalna konferencija gradova i opština
11:15 - 12:00
Predstavljanje Javnog poziva  za dodelu sredstava Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti u jedinicama lokalne samouprave
Antonela Solujić, šef odseka za unapređenje energetske efikasnosti,
Ministarstvo rudarstva i energetike
12:00 - 14:00
Diskusija