Vesti

Započet projekat "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi"

Inicijalni sastanak projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" održan je 14. aprila u Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu. Sastanak je otvorio šef misije Saveta Evrope Tim Kartrajt i poželeo dobrodošlicu partnerima na projektu - predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Stalne konferencije gradova i opština i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ivan Bošnjak, državni sekretar iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave istakao je važnost ovog projekta za reformu sektora lokalne samouprave, dok je generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, izrazio spremnost da u potpunosti podrži projekat u fazi implementacije.

Sastanak je za cilj je imao postizanje dogovora o predstojećim aktivnostima koje se odnose na održavanje prve radionice projekta i imenovanje predstavnika institucija i članova Nadzornog odbora.

O projektu:

Projekat je započet 4. marta 2016. a planirano je da traje do 20. decembra 2017, a ukupna vrednost projekta je dva miliona evra. Projekat finansiraju Savet Evrope i Evropska unija, a sprovodi ga Kancelarija Saveta Evrope u Srbiji u direktnoj saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Svrha projekta je unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao i podrška uspostavljanju sistema stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave kroz podršku implementaciji Strategije stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.