Vesti

Treća sednica odbora SKGO za energetsku efikasnost


Treća sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost, kojim je predsedavala dr Mirjana Avakumović, predsednica opštine Arilje, održan je 24. novembra 2008. godine u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Pored članova i sekretara Odbora, sastanku su prisustvovali  predstavnici GTZ Projekta „Modernizacija komunalnih usluga“, predstavnici Agencije za energetsku efikasnost RS, kao i predstavnica kompanije Siemens, Austrija.

Sastanak je otvorila i vodila predsedavajuća, Mirjana Avakumović, prema sledećem dnevnom redu: 

Prvi deo 
Tačka 1.            Usvajanje zapisnika sa Drugog sastanka Odbora
Tačka 2.            Prezentacija novog GTZ Projekta „Energetska efikasnost u zgradarstvu“
Tačka 3.            Prezentacija „Projekti energetske efikasnosti u javnom sektoru – referentna iskustva“ – Siemens Austrija

Drugi deo
Trening o EU institucijama  za članove Odbora
Razno

Nakon jednoglasnog usvajanja Zapisnika sa Druge sednice Odbora, prisutne je g. Bahnmuller upoznao sa aktivnostima predviđenim novim Projektom „Energetska efikasnost u zgradarstvu“.

Predstavnica kompanije Siemens, Austrija, Vesna Mikulović, prikazala je članovima Odbora iskustva iz projekata energetske efikasnosti u javnom sektoru koje je njena firma realizovala u zemljama Istočne Evrope.

U drugom delu ovog sastanka za članove Odbora je održan Trening o EU institucijama u realizaciji Trening Centra SKGO i projekta Login.