Vesti

Formirana Mreža SKGO za socijalnu zaštitu

Stalna konferencija gradova i opština je na osnovu odluke Predsedništvo SKGO formirala Mrežu za socijalnu zaštitu. Mreža predstavlja mehanizam komunikacije i razmene informacija i iskustava jedinica lokalnih samouprava o pitanjima i prioritetima socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Mreža će razmatrati pitanja konkretne primene propisa i sprovođenje međunarodnog i domaćeg pravnog okvira za podršku JLS u oblasti socijalnog uključivanja i socijalne zaštite, sa posebnim osvrtom na promociju socijalne kohezije i usluga socijalne zaštite u zajednici koje su u nadležnosti lokalnog nivoa, i definisaće predloge prema Predsedništvu i nadležnim odborima SKGO, za reformu i unapređenje propisa koji delimično ili u potpunosti uređuju pitanja socijalne zaštite.

Članovi i članice Mreže su predstavnici/ce gradova, opština i gradskih opština zaposleni na poslovima socijalne i dečije zaštite, kao i članovi/ce radnih tela i predstavnici/ce ustanova socijalne zaštite prema kojima JLS imaju osnivačka prava, a koji čine lokalne mehanizme za unapređenje razvoja i održivosti socijalnih usluga na lokalnom nivou, smanjenju siromaštva, i obezbeđuju kvalitetniju zaštitu ranjivih grupa dece, osoba sa invaliditetom i starijih osoba, kao i marginalizovanih grupa građana.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Ivani Maksić, koordinatorki Mreže i savetnici za socijalnu zaštitu, putem telefona 011/3223-446 ili elektronskim putem na soczastita@skgo.org .