Vesti

Potpisan Sporazum o izradi kreditnog rejtinga za Grad Beograd

SKGO i Grad Beograd potpisali su 6. maja 2016. godine Sporazum o izradi kreditnog rejtinga za Grad Beograd. Sporazum su potpisali gradonačelnik Siniša Mali i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

"Ovaj sporazum je od izuzetnog značaja ne samo za Grad Beograd već i za celu Srbiju, jer je on osnov i način na koji gradovi mogu da stvore povoljne uslove i mogućnosti za investicije i obezbeđenje finansiranja kapitalnih infrastrukturnih projekata", izjavio je Siniša Mali.

On je naglasio da je Beograd jedina metropola u ovom delu Evrope koja još uvek nema kreditni rejting, tako da se njegovo dobijanje očekuje sredinom septembra ove godine, nakon čega će grad imati više mogućnosti za finansiranje kapitalnih projekata koji su u planu za naredni period - tunel kroz Topčider, proširenje tramvajskog mosta na Savi i završetak UMT-a.

Đorđe Staničić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Gradskom upravom i ovom prilikom istakao da ce SKGO nastaviti da pruža podršku članicama u clju kontinuiranog razvoja gradova i opština. 

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su Sandra Pantelić, načelnica Gradske uprave, Velibor Pešić, zamenik gradskog sekretara za finansije, Dragutin Nenezić, pomoćnik u Kabinetu gradonačelnika, i Aleksandar Bućić, pomoćnik generalnog sekretara za finansije SKGO.