Vesti

Javni poziv za učešće u prezentaciji programa "Evropa za građane i građanke"

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, kao nacionalna kontakt tačka za program Evropske unije „Evropa za građane i građanke" u Srbiji, u saradnji sa gradskim upravama Grada Loznice i Grada Šapca, poziva predstavnike/ce organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave sa teritorije Republike Srbije na prezentacije programa „Evropa za građane i građanke".
Prezentacije se održavaju:

  • U Loznici 17. maja 2016. godine, u prostorijama Omladinskog centra (Trg Jovana Cvijića b.b.). Registracija učesnika/ca počinje u 11:30, a skup u 12:00 časova.
  • U Šapcu 18. maja 2016. godine, u kongresnoj sali hotela „Sloboda" (Trg Šabačkih žrtava b.b). Registracija učesnika/ca počinje u 10:30, a skup u 11:00 časova.

Cilj prezentacija je predstavljanje novih prioriteta Programa i upoznavanje sa njegovom strukturom i rokovima za podnošenje predloga projekata. Prijavljivanje za učešće na oba skupa vrši se isključivo elektronskim putem, na adresu marina.tadic@civilnodrustvo.gov.rs, najkasnije do ponedeljka 16. maja 2016. godine u 12:00 časova, sa naznakom „Prijava za prezentaciju EFC - Loznica", odnosno „Prijava za prezentaciju EFC - Šabac".

Opšti ciljevi programa „Evropa za građane i građanke" su doprinos razumevanju Evropske Unije, njene istorije i različitosti, kao i promocija evropskog građanstva i unapređenje građanskog i demokratskog učešća na nivou EU. U periodu od 2016. do 2020. godine prioriteti Programa „Evropa za građane i građanke" su višegodišnji i obuhvataju različite teme značajne za neposrednu prošlost, ali i savremeni kontekst EU i našeg regiona, i daju velike mogućnosti za učešće zainteresovanih aktera iz Srbije. Više informacija o Programu dostupno je na sajtu Kancelarije. Za dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati Marinu Tadić, na navedenu e-adresu ili putem telefona (011) 31 30 968.

Napomena: Organizatori nisu u mogućnosti da nadoknade putne troškove učesnika/ca.

 Program rada Loznica
 Program rada Šabac