Vesti

II sastanak SKGO Mreže za romska pitanja

Stalna konferencija gradova i opština organizuje II sastanak SKGO Mreže za romska pitanja, koji će biti održan u ponedeljak, 30. maja 2016. godine, u Beogradu, u hotelu Zira (Ruzveltova 35) sa početkom u 11 časova.
Sastanak je organizovan uz podršku Kraljevine Švedske/ Švedske međunarodne agencije za razvojnu saradnju (Sida) u okviru nastavka projekta "SKGO Mreža za romska pitanja", koji čini deo većeg projekta „Jačanje uloge lokalnog romskog koordinatora u lokalnim samoupravama u Srbiji" koji sprovode Misija OEBS u Srbiji i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Učesnicima će se obratiti: Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,         Suzana Paunović, v.d. direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Majkl Ujehara, zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Ivana Antić, savetnica potpredsednice Vlade za pitanja nacionalnih manjina (Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave) i Ivan Sekulović, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Na skupu će biti reči o Strategiji za socijalno uključivanje Roma i Romkinja (2016-2025) sa aspekta lokalnih samouprava, Sporazumu R. Srbije sa Evropskom zajednicom koji se tiče readmisije lica koja nezakonito borave na teritoriji EZ i dr.

 Dnevni red