Vesti

Javne konsultacije o Nacrtu NAP-a za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti UN - Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji

Ministarstvo odbrane i Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa  Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom, SKGO i Misijom OEBS organizuju javnu konsultaciju o Nacrtu Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2016-2020), koja će biti održana u Beogradu, 10. juna 2016. godine, u Velikoj sali Narodne skupštine Republike Srbije (ulica Kralja Milana 14), sa početkom u 12 časova.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti: Zoran Đorđević, ministar odbrane, Marija Obradović, predsednica Komisije Narodne skupštine za praćenje sprovođenja NAP-a, Majkl Ujehara, zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji, dr Jasna Avramović, zamenica predsednika SKGO i gradonačelnica Smedereva, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Predrag Peruničić, predsednik Radne grupe Vlade za izradu NAP-a.

Tokom maja 2016. godine javne konsultacije o Nacrtu NAP, održane su u Nišu, Vranju, Novom Pazaru, Kruševcu i Novom Sadu.

 Dnevni red >>>