Vesti

Dodeljeni sertifikati polaznicima eObuke “Azil i migracije”

Svečana dodela sertifikata polaznicima eObuke "Azil i migracije" održana je 14. juna u Beogradu. Obuka je realizovana u okviru projekta "eObuka - azil i migracije", koji su zajednički sprovodili Grupa 484 i Centar za obuku Stalne konferencije gradova i opština, a uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Obuka je trajala 10 nedelja, a od ukupno 130 prijavljenih učesnika, 97 polaznika je položilo sve testove i dobilo sertifikate.

Prisutnim polaznicima obuke obratili su se Izabela Perih, direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO I Vladimir Petronijević, izvršni direktor Grupe 484.

Ovom prilikom govornici su naglasili uspešnu realizaciju obuke i angažman polaznika koji su pokazali visoku svest o značaju teme, ali i prepoznavanje izazova pred kojima se naša zemlja suočavala u toku migrantske krize. Takođe, istakli su da iako je balkanska migrantska ruta suspendovana, to nikako ne znači da je kriza za Srbiju završena, jer i dalje postoji značajan priliv migranata koji u improvizovanim kampovima čekaju prelazak granice ka Evropskoj uniji.