Vesti

Sastanak Mreže za lokalne finansije

Stalna konferencija gradova i opština uz podršku programa „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", organizuje sastanak Mreže za lokalne finansije, u sredu, 22. juna 2016. godine, u Sava Centru (sala 3.0, ulica Milentija Popovića 9), Beograd, sa početkom u 11 časova.

Glavna tema sastanka biće razmatranje unapređene programske strukture budžeta za lokalni nivo, odnosno Nacrta dokumenta „Uniformni programi i programske aktivnosti jedinice lokalne samouprave", koji je već poslat na komentarisanje predstavnicima lokalnih samouprava 9. juna 2016. godine i koji je dostupan na sajtu SKGO. Radi se o revidiranom Aneksu 5 Uputstva za izradu programskog budžeta koji sadrži predlog izmena programske strukture, koje bi se primenjivale počev od izrade budžeta lokalne vlasti za 2017. godinu.

Navedeni dokument nastao je kao rezultat analiza koje je SKGO sprovela u prethodnih godinu dana, te direktnog rada i usaglašavanja kroz sedam sektorskih radionica održanih aprila ove godine uz učešće predstavnika lokalne samouprave, sekretara odbora SKGO i eksternih stručnjaka za pojedine oblasti. Kako je 23. jun 2016. godine određen kao krajnji datum za davanje komentara na pomenuti Nacrt dokumenta, smatrali smo da je veoma bitno da se sastanak Mreže održi pre isteka tog roka i time omogući svim predstavnicima gradova i opština koji se bave lokalnim finansijama da daju komentare i ovim putem. Kako je cilj SKGO da unapređena programska struktura bude održiva na duži rok, akcenat skupa biće na diskusiji u okviru koje će učesnici dati komentare na ponuđeni dokument. Pored ostalog, na sastanku će biti predstavljene aktivnosti u oblasti izveštavanja o izvršenju programskog budžeta, procesima praćenja i evaluacije, kao i uvođenja rodno odgovornog budžetiranja.

Poziv za dostavljanje komentara na nacrt dokumenta „Uniformni programi i programske aktivnosti JLS" >>>