Vesti

1140 polaznika uspešno završilo e-obuku o inspekcijskom nadzoru

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovala je e-obuku (učenje na daljinu) na temu „Izgradnja kapaciteta lokalnih inspekcijskih službi" koja je trajala od 11. aprila do 3. juna 2016. godine. Ukupno je prijavljeno preko 1230 učesnika, predstavnika 110 gradova, opština i gradskih opština iz cele Srbije, a od ukupnog broja prijavljenih, preko 1140 učesnika ostvarilo je pravo na sertifikat, pošto su na testovima ostvarili preko 60 odsto tačnih odgovora.

Ova internet obuka ponudila je polaznicima ključna znanja i informacije o novom Zakonu o inspekcijskom nadzoru, kojim se detaljno uređuje sadržina, vrste, oblici i postupak inspekcijskog nadzora, ovlašćenja i obaveze učesnika u inspekcijskom nadzoru, kao i druga pitanja od značaja za inspekcijski nadzor.

Imajući u vidu veliko interesovanje zaposlenih iz lokalnih administracija za e-obuke, SKGO je uvela praksu da organizuje svečanu dodelu sertifikata u lokalnoj samoupravi sa najvećim brojem polaznika, dok će ostali sertifikate dobiti poštom.

Ovaj put, najbrojniji učesnici obuke bili su zaposleni na poslovima inspekcijskog nadzora iz Gradske uprave i gradskih opština Beograda gde će sertifikate dobiti 277 službenika. Svečana dodela sertifikata biće održana u četvrtak, 7. jula 2016. godine, sa početkom u 11 časova, u Svečanoj sali Skupštine grada (Dragoslava Jovanovića 2).

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti: Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Olivera Zurovac-Kuzman, v.d. šefa Odeljenja za demokratizaciju OEBS.

E-obuka je organizovana u okviru projekta „Izgradnja kapaciteta lokalnih inspekcijskih službi i novoizabranih odbornika putem e-obuke", koji finansijski podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).