Vesti

Obuke za poverenike

Savetodavni centar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), organizovao je prvu redovnu dvodnevnu obuku poverenika SKGO. Obuka je održana 18. i 19. novembra 2008. godine na Zlatiboru. Poverenici su imali prilike da pohađaju jednu od tri ponuđene obuke: Pristup EU fondovima, Privlačenje stanih investicija i Odnosi s javnošću.

Skup je otvorio Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, koji je naglasio značaj koju Mreža poverenika ima u dnevnoj komunikaciji između gradova/opština i SKGO. Prisutnima se obratila i Irina Slavković, menadžer Exchange Programa, koja je predstavila ciljeve i očekivane rezultate Programa. Katarina Arambašić-Pivić, menadžerka Savetodavnog centra, informisala je poverenike o aktivnostima Savetodavnog centra i upitnicima koji će im biti prosleđeni. Sanela Veljkovski, koordinator Mreže, predstavila je izveštaj o radu poverenika koji će biti poslat predsednicima opština u cilju upoznavanja sa angažovanjem i aktivnostima Mreže u periodu od početka avgusta do kraja oktobra 2008. godine.

Namera SKGO je bila da pomenute tri obuke vode profesionalci iz oblasti odnosa s javnošću, EU integracija i privlačenja stranih investicija koji se na dnevnoj bazi bave ovim temama. Shodno rezultatima iz evalucionih upitnika, obuke su ocenjene kao efikasne i poželjne, dok su poverenici naglasili da će im znanja stečena na obukama koristiti u daljem radu u svojim gradovima/opštinama.