Vesti

Poziv za partnerstvo u okviru programa Evropa za građane

Asocijacija opština Albanije je kroz Mrežu asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS) prosledila poziv gradovima i opštinama iz EU i država Balkana za partnerstvo na zajedničkom predlogu projekta u okviru otvorenog poziva na EU programu „Evropa za građane i građanke". Mera za koju žele da pripreme i podnesu predlog projekta je „Mreža gradova".

KRATAK OPIS MERE
Lokalne samouprave i asocijacije radeći zajedno mogu da obrazuju mreže gradova i opština kako bi njihova međusobna saradnja bila održiva na duži rok. Bratimljenja su snažna veza za povezivanje opština, stoga bi mreže koje se obrazuju iz niza bratimljenja mogle biti iskorišćene za razvoj tematske i dugotrajne saradnje između gradova i opština.

Prioritet je dat mrežama koje ciljaju na godišnje prioritetne teme u okviru mere.

Od Mreže gradova se očekuje da:

  • Integrišu niz aktivnosti vezano za predmet od zajedničkog interesa kako bi se rešio u okviru ciljeva Programa ili godišnjih prioriteta.
  • Da definišu ciljne grupe od posebne važnosti za odabrane teme i uključe članove zajednice aktivne u toj oblasti (npr. eksperte, lokalna udruženja, građane i grupe građana direktno vezane za temu, itd.)
  • Služe kao osnova za buduće inicijative i aktivnosti između gradova u mreži, vezano za pitanja kojima su se već bavili ili eventualno o daljim pitanjima od zajedničkog interesa.

Više informacija vezano za ideju za predlog projekta možete naći ovde >>

Kontakt osobe za uspostavljanje partnerstva u Asocijaciji opština Albanije su gospodin Agron Haxhimali, aam@albmail.com i Aida Cacaj, juristaac@abcom.al .


Kontakt osoba za program Evropa za građane i građanke u Republici Srbiji je:

Marina Tadić, savetnica za sprovođenje i praćenje sprovođenja projekata,
Grupa za međunarodnu saradnju i evropske integracije,
Vlada Republike Srbije Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom
Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2, Istočni ulaz, kanc. 108
11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3130 968
Fax: +381 11 3111 702
E mail: marina.tadic@civilnodrustvo.gov.rs
Web: www.civilnodrustvo.gov.rs