Vesti

Nacionalna konferencija o ugovaranju energetskih učinaka

Stalna konferencija gradova i opština organizuje "Nacionalnu konferenciju o ugovaranju energetskih učinaka", u okviru projekta „EnPC-INTRANS - Izgradnja kapaciteta za ugovaranje energetskih učinaka na evropskim tržištima u tranziciji", koji je podržan sredstvima „Horizon 2020" programa EU za istraživanje i inovacije.

Nacionalna konferencija biće održana 22. septembra 2016. u Beogradu, u hotelu „Hyatt Regency Belgrade" (Milentija Popovića 5), sa početkom u 9:30 časova.

Cilj konferencije je unapređenje razumevanja i promocija koncepta ugovaranja energetskih učinaka (Energy Performance Contracting - EPC), kao ekonomski i tehnički održivog poslovnog modela za investiranje u oblasti energetske efikasnosti u javnim zgradama i uslugama u Srbiji. Imajući u vidu da ova vrsta ugovora još uvek nije široko rasprostranjena u Srbiji, a da sa druge strane postoji neophodnost unapređenja energetske efikasnosti na svim nivoima, Nacionalna konferencija bi trebalo da otvori diskusiju o inovativnim modelima finansiranja projekata energetske efikasnosti u javnom sektoru, na bazi ugovaranja energetskih učinaka uz učešće „ESSO" specijalizovanih kompanija za pružanje energetskih usluga.

EnPC-INTRANS projekat sprovodi međunarodni konzorcijum koji predvodi GIZ, a čine ga još partnerske organizacije iz Grčke, Letonije, Nemačke, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Hrvatske. Imajući u vidu da partneri na projektu dolaze iz evropskih zemalja koje se nalaze na različitim nivoima razvoja tržišta ugovaranja energetskih učinaka u javnom sektoru, smatramo da će razmena iskustava, ali i prenos i prilagođavanje najboljih praksi dodatno podstaći razvoj ovog modela u Srbiji.

Rok za prijavu učešća je 15. septembar 2015, faksom na 011/3221-215, ili elektronskim putem na miodrag.gluscevic@skgo.org .

Za sva dodatne informacije možete se obratiti Miodragu Gluščeviću, šefu Odeljenja za komunalna i pitanja urbanizma i životne sredine, na kontakt telefon 011/3223-446, ili elektronskim putem na navedenu adresu

 Program >>>
Prijavni formular >>>