Vesti

Sastanak Mreže građevinskih inspektora SKGO

Prvi sastanak Mreže građevinskih inspektora SKGO biće održan u sredu, 14. septembra 2016. godine, u Sava centru u Beogradu, Milentija Popovića 9, sa početkom u 11 časova.

Na osnovu inicijative potekle od članstva SKGO, zasnovane na uspešnim rezultatima u pružanju podrške građevinskoj inspekciji u prethodnom periodu, kao i na pozitivnim iskustvima umrežavanja stručnjaka iz lokalnih administracija u drugim oblastima, posebno u oblasti urbanizma, a u cilju što boljeg sprovođenja propisa u oblasti inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekata, SKGO formira Mrežu građevinskih inspektora. Mreža građevinskih inspektora formira se kao platforma za razmenu stručnih mišljenja i međusobnu podršku u cilju pravilnijeg i efikasnijeg sprovođenja propisa kojim se uređuje izgradnja, sa posebnim naglaskom na oblast nadzora u ovoj oblasti, koji je poverena nadležnost lokalne samouprave.

Ključne teme na prvom okupljanju Mreže građevinskih inspektora biće prva iskustva u primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru, kao i predstavljanje novog Zakona o opštem upravnom postupku. Istovremeno, biće reči o izazovima u radu građevinske inspekcije na lokalu i saradnji sa Republičkom građevinskom inspekcijom, a na sastanak su pozvani i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Planirano je da sastanku Mreže prisustvuje najviše tri predstavnika grada/opštine (građevinski inspektori i rukovodioci građevinske inspekcije).

Za više informacija možete se obratiti sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje Klari Danilović, na broj telefona 011/3223-446.

Popunjene prijavne formulare potrebno dostaviti najkasnije do 13. septembra 2016. godine elektronskom poštom na adresu  klara.danilovic@skgo.org ili faksom na broj 011/3221-215.

Dnevni red >>>

Prijavni formular >>>