Vesti

E-obuka o dobrom upravljanju u oblasti zaštite životne sredine

Centar za obuku Stalne konferencije gradova i opština, uz finansijsku podršku Misije OEBS u Srbiji, sprovodi projekat "e-Obuka: Dobro upravljanje u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou".

Imajući u vidu da proces harmonizacije propisa sa zakonodavstvom Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine nije praćen adekvatnom primenom propisa na lokalnom nivou, prepoznata je potreba da se dodatna pažnja posveti jačanju kapaciteta zaposlenih u lokalnoj samoupravi, kako bi mogli da primene i sprovedu zakone koji regulišu zaštitu životne sredine i da na efikasniji način rešavaju probleme u ovoj oblasti.

U okviru ovog projekta biće realizovana onlajn obuka (učenje na daljinu) „Dobro upravljanje u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou" u trajanju od šest nedelja. Cilj ove elektronske obuke je da učesnicima obezbedi bolje razumevanje zakonodavnog okvira, kao i da ih pripremi za doslednu primenu postojećih i uvođenje novih instrumenata u oblasti sprovođenja strateških opredeljenja i upravljanja zaštitom životne sredine. Pored toga, ova obuka treba da omogući sticanje kompetencija i veština koje se mogu primeniti u kontekstu politike ili upravljanja kompleksnim sistemima u oblasti zaštite životne sredine, pre svega u smislu zahteva koje pred Republiku Srbiju postavlja pregovarački proces za poglavlje 27.

E-Obuka „Dobro upravljanje u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou" biće realizovana u periodu od 10. oktobra do 25. novembra 2016. godine.

Prijavni formular potrebno je dostaviti faksom na broj 011 3221 215 ili putem elektronske pošte na adresu ljubinka.kaludjerovic@skgo.org, najkasnije do petka, 23. septembra. Broj učesnika je ograničen.

Po završetku procesa prijavljivanja i selekcije učesnici će putem elektronske pošte biti obavešteni o statusu svoje prijave, kao i mestu održavanja uvodnog sastanka planiranog za četvrtak, 6. oktobar 2016. godine u Beogradu.

Učesnici koji savladaju e-Obuku dobiće sertifikate o uspešno završenoj obuci.

Za dodatne informacije možete se obratiti sekretarki Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije SKGO Ljubinki Kaluđerović telefonom na broj 011/3223 446 ili putem elektronske pošte na navedenu adresu.

 Prijavni formular >>>