Vesti

Konferencija “Zajedno za mlade” i prvi sastanak Mreže za mlade SKGO

Stalna konferencije gradova i opština, Nacionalna asocijacije kancelarija za mlade, Krovna organizacija mladih Srbije i Nacionalna asocijacija praktičarki omladinskog rada organizuju konferenciju o omladinskoj politici u lokalnoj zajednici "Zajedno za mlade" i prvi sastanak Mreže za mlade SKGO.

Skup će biti održan u sredu, 28. septembra 2016. godine, u Beogradu, u Sava centru (sala 3/0, Milentija Popovića 9), sa početkom u 11 časova.

Osnovni cilj ovog skupa je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i omladinskih radnika, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za razvoj omladinske politike u lokalnoj zajednici, ali i na regionalnom i nacionalnom nivou.

U uvodnom delu skupa prisutnima će se obratiti: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Konferencija je ujedno i prvi sastanak Mreže za mlade koja se formira na osnovu inicijative gradova i opština - članica SKGO, zasnovane na potrebi za još jačim međuinstitucionalnim umrežavanjem i kreiranjem jedinstvene platforme za razmenu stručnog mišljenja i otvorenog dijaloga između predstavnika gradova i opština, kao i relevantnih nevladinih organizacija koje se bave pitanjima omladinske politike. Ovo je mehanizam koji će omogućiti i da se lokalne samouprave međusobno upoređuju i saznaju u kojim oblastima rada i na koji način mogu da unaprede efikasnost i kvalitet svojih usluga. Takođe, Mreža je i efikasan mehanizam za kreiranje i evaluiranje omladinske politike, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Za dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević, sekretarki Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom na broj 011/3223-446.

Rok za dostavljanje prijavnog formulara je ponedeljak 26. septembar 2016. godine elektronskim putem na adresu asocijacija.radi@gmail.com .

Organizacija događaja podržana je kroz projekat „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Dnevni red >>>
Prijavni formular >>>