Vesti

Promocija paketa podrške za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima

U okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi", koji u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština sprovodi Savet Evrope, uz finansijsku podršku Evropske unije, u toku septembra organizuje regionalne prezentacije u cilju promocije paketa podrške opštinama, gradovima i gradskim opštinama za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima.

Radionice će biti održane u skladu sa sledećim rasporedom:

Regionalne prezentacije biće prilika da se prisutni predstavnici lokalne samouprave upoznaju sa sadržajem paketa podrške koji sadrži sve obavezne elemente funkcije upravljanja ljudskim resursima, u skladu sa odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao i sa  konkursnom dokumentacijom i procedurom za prijavu. Konkurs za prijavu opština, gradova i gradskih opština raspisan je 20. septembra sa rokom za prijavu od mesec dana, o čemu će biti više informacija na prezentacijama. Paket podrške biće implementiran u 20 pilot gradova/opština/gradskih opština, izabranih na konkursu. Podrška podrazumeva pružanje ekspertske pomoći i stručnog znanja u ključnim prioritetnim oblastima upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Rok za dostavljanje prijavnog formulara je 23. septembar, elektronskim putem na marija.arandjelovic@coe.int .

Za sve dodatne informacije o regionalnim prezentacijama možete se obratiti Mariji Aranđelović, projektnom asistentu ispred projektnog tima Saveta Evrope, telefonom na broj 011/ 715-5517 ili elektronskim putem na navedenu adresu.