Vesti

Održana radionica o saradnji lokala i republičkih javnih preduzeća

Radionica "Saradnja jedinica lokalne samouprave i republičkih javnih preduzeća u podsticanju poslovnog ambijenta" održana je 13. oktobra u prostorijama SKGO i tom prilikom je predstavljena „Analize postojećeg stanja saradnje javnih preduzeća i ispostava sa lokalnim samoupravama".

Ova radionica bila je prilika da se detaljnije razmatraju konkretniji vidovi saradnje između ovih aktera, kao i mogućnosti za unapređenje, a osnovni cilj skupa bio je da se ovim putem dođe do određenog modela odnosa lokalne samouprave i javnih preduzeća koji bi omogućio efikasniju saradnju prilikom realizacije različitih vrsta postupaka, između ostalog i u procesu investicija.

Na skupu koji je okupio predstavnike lokalnih samouprava i republičkih javnih preduzeća, prezentovani su i strateški i ekonomski pristup Vlade Srbije ovom pitanju, Strategija za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća i konkurentnosti (2015-2020.), Strategija reforme javne uprave, kao i aktivnosti SKGO u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.

„Analiza postojećeg stanja saradnje javnih preduzeća i ispostava sa lokalnim samoupravama" biće finalizovana do kraja oktobra i sadržaće sugestije koje su iznete na ovoj radionici.

Podršku organizaciji skupa pružila je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza".

Prezentacija >>>