Vesti

Konferencija o ulozi lokalne samouprave u dualnom obrazovanju

Stalna konferencija gradova i opština organizuje konferenciju "Uloga lokalne samouprave u dualnom obrazovanju - usklađivanje politika obrazovanja i zapošljavanja na lokalnom nivou", koja će biti održana u sredu, 2. novembra 2016. godine, u Beogradu (Sava centar, Milentija Popovića 9), sa početkom u 11 časova. Skup će biti organizovan uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Osnovni cilj konferencije je da se kroz dijalog republičkih i lokalnih vlasti, otvori diskusija o zajedničkim ciljevima i zadacima vezanim za dualno obrazovanje u lokalnoj zajednici. Konferencija je prilika da se kroz međuinstitucionalni dijalog između škola, jedinica lokalne samouprave, nacionalnih institucija i privrede analiziraju postojeće uloge i odgovornosti u oblasti dualnog obrazovanja, mapiraju izazovi i predlože moguća rešenja, definišu zajednički ciljevi i buduće aktivnosti. Lokalnim zajednicama, obrazovnom sistemu i privredi potreban je takav model dualnog obrazovanja koji će uticati na smanjenje broja nezaposlenih, pre svega mladih ljudi, teško zapošljivih kategorija stanovništva i omogućiti funkcionalno povezivanje rada i obrazovanja.

Rok za prijavu učešća je 31. oktobar 2016. godine do 12 časova, elektronskom poštom na adresu maja.knezevic@skgo.org ili faksom na broj 011/3221-215.

Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti Slađani Grujić, sekretarki Odbora za lokalno - ekonomski razvoj telefonom na broj 011/3223-446 ili elektronskim putem na adresu sladjana.grujic@skgo.org i/ili Maji Knežević, sekretarki Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu telefonom na broj 011/3223-446 ili elektronskim putem na adresu maja.knezevic@skgo.org

Pozivno pismo >>>
Nacrt dnevnog reda >>> 
Formular za prijavu učešća >>>