Vesti

Treća sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje


Treća sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje održana je 11. novembra 2008. godine u Beogradu.

Na sednici je predstavljena publikacija „Organizacija i finansiranje grada Beograda“ koju je izradio Urbanistički zavod iz Beograda. Članovima Odbora distribuirana je Studija o stanju urbanističkog planiranja i upravljanja zemljištem u gradovima i opštinama u Srbiji. Za potrebe razmatranja preporuka ove Studije, Odbor je imenovao Radni tim, koji će do naredne sednice Odbora formulisati stavove Odbora po preporukama Studije. U sastav ovog Radnog tima ušli su Sombor, Valjevo, Zvezdara i Brus.

Odbor je zaključio da je neophodno pratiti sve informacije iz resornog ministarstva vezane za izradu novog zakona kako bi se reagovalo na vreme, kao i da je najbolji način za isticanje stavova Odbora preko Predsedništva SKGO.

Nakon sednice održana je obuka za članove Odbora za urbanizam i stanovanje i Odbora SKGO za komunalne delatnosti o Evropskoj uniji i evropskim integracijama. Deo ove obuke bio je posvećen prostornom i urbanističkom planiranju i komunalnim delatnostima u kontekstu evropskih integracija.