Vesti

Poziv za regionalnu obuku na temu efikasne organizacije i efektnog upravljanja komunalnim uslugama

13. i 14. decembar 2016, Zagreb, Hrvatska

Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), njene članice - asocijacije lokalnih vlasti i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u okviru projekta "Lokalni lideri u jugoistočnoj Evropi: Vođstvo za promene (LL SEE)" pospešuju liderstvo i upravljanje nadležnostima lokalnih donosioca odluka i menadžera iz opština i javnih komunalnih preduzeća za planiranje i realizaciju infrastrukturnih investicionih projekata u oblasti vodosnabdevanja i odvoda otpadnih voda.

ŠTA?

Ovaj dvodnevni regionalni trening će:

  • Obezbediti uvod u okvir za efikasno organizovanje i upravljanje uslugama vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda;
  • Pružiti pregled uloga i odgovornosti u organizaciji i upravljanju uslugama vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda;
  • Ponuditi alate i tehnike za efikasnu organizaciju i efektivno upravljanje uslugama vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda;
  • Omogućiti učenje iz iskustva Hrvatske i regionalne razmene znanja.

Teme obuke su:

  • Politika vodosnabdevanja i odvođenja otpadnih voda, pravni i institucionalni okvir;
  • Program poboljšanja finansijskog i operativnog učinka;
  • Ključne oblasti unapređenja: ugovori javnih usluga i tarifna politika;
  • Alati za efikasno upravljanje, ključni indikatori performansi i benčmarking.

ZA KOGA?

Timove gradonačelnika i direktora javnih komunalnih preduzeća iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

KAKO?

Obuka je dizajnirana u skladu sa najmodernijom metodologijom razvoja profesionalnih sposobnosti, sa visokim standardima kvaliteta u svakoj fazi obuke, što osigurava kvalitet u pružanju obuke. Obuka je interaktivna i uključuje: (1) prezentacije, (2) diskusije, (3) praktične vežbe i (4) jedan obilazak.

Radni jezik treninga je engleski. Dobro poznavanje engleskog jezika je poželjno, međutim, biće obezbeđen i dodatni prevod na hrvatski jezik.

PRIJAVA

Za prijavu za obuku pošaljite zahtev za učešće u obuci najkasnije do 17. novembra 2016. godine na: Katerina Stojanovik Aleksoska, e-mail: stojanovik-aleksoska@nalas.eu

Važna napomena: Imajte na umu da je obuka ponuđena samo ograničenom broju učesnika (do 24 učesnika iz četiri zemlje). Ukupni troškovi obuke su 1250 evra po učesniku, uključujući izradu nastavnog plana i programa, materijale za obuku, mesto za obuku, smeštaj (u hotelu Panorama), hranu, putne troškove, troškove za trenera. NALAS ima mogućnost da subvencioniše većinu ovih troškova za ograničen broj učesnika, shodno prvenstvu prijave, a izabrani učesnici moraće da doplate simboličnu kotizaciju od 65 evra.

Prijavni formular >>>