Vesti

Radionice o novom Zakonu o javnom zdravlju

Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje, organizuje četiri regionalne radionice Mreže za zdravlje, a na temu „Novi Zakon o javnom zdravlju: nadležnosti lokalne samouprave i plan aktivnosti za 2017. godinu". Skup je namenjen članovima i koordinatorima saveta za zdravlje.

Tema skupa su nove nadležnosti lokalnih samouprava predviđene Zakonom o javnom zdravlju. U okviru tih nadležnosti je i izrada plana javnog zdravlja, bez kog nije mogući izdvajati novac iz budžeta, a Zakon predviđa kaznene odredbe ukoliko se one ne izvršavaju. Cilj radionice je dogovor oko izrade planova za javno zdravlje gradova/opština tokom 2017. godine.

Skupovi će biti organizovani sa početkom u 10 časova:

Pozivamo zainteresovane da prijave dostave putem elektronske pošte na adresu: ana.ilic@skgo.org u najkraćem mogućem roku, radi blagovremenog planiranja skupa, sa obaveznom naznakom za koji skup se prijavljuju.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ani Ilić putem navedenog mejla ili telefonom na broj 011/3223-446.

Regionalne prezentacije biće održane u okviru projekta "Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji finansijski podržava Švajcarska Konfederacija (Švajcarska agencija za razvoj i saradnju - SDC).