Vesti

Okrugli sto o finansiranju kulture i kulturnom nasleđu u lokalnim zajednicama

Stalna konferencija gradova i opština, u saradnji sa Grupom za kreativnu ekonomiju, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, organizuje okruglom stolu "Finansiranje kulture i kulturnog nasleđa u lokalnim zajednicama: trenutno stanje, inovativni modeli i primeri dobre prakse", koji će biti organizovan 15. decembra u beogradskom hotelu „88 Rooms" (Takovska 49) sa početkom u 11 časova.

Ovaj skup organizujemo uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC) i projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza".

Skup predstavlja priliku za razmenu mišljenja između stručnjaka, predstavnika lokalnih vlasti, privatnog sektora i ambasada, a u kontekstu međusektorske saradnje na razvoju kulturnih sadržaja i afirmaciji kulturnog i istorijskog nasleđa u lokalnim zajednicama. O svojim iskustvima govoriće i predstavnici ambasada i predstavnici kompanija koje su tokom prethodnih godinama finansirale kulturne projekte u našoj zemlji, kao i predstavnici lokalnih samouprava i ustanova koje su uspešno sprovele niz projekata u oblasti kulture.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević, sekretarki Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom 0648703334 ili putem elektronske pošte: maja.knezevic@skgo.org.

 Pozivno pismo
Agenda (nacrt)