Vesti

Okrugli sto o finansiranju sporta u gradovima i opštinama

Stalna konferencija gradova i opština i Ministarstvo omladine i sporta organizuju okrugli sto "Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave", koji će biti održan 16. decembra sa početkom u 11 časova u Nišu u zgradi Skupštine grada (Ulica Nikole Pašića 24). Skup se organizuje uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC) i projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza".

Ovom prilikom biće reči o novom Zakonu o sportu (Službeni glasnik RS, broj 10/16), kao i o Pravilniku o odboravanju i finasiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta (Službeni glasnik RS, broj 64/16). Takođe, učesnicima će biti predstavljen Model pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradovima i opštinama, kao i Model pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija, koje su zajednički pripremili Stalna konferencija gradova i opština i Ministarstvo omladine i sporta.

Svim učesnicima će biti podeljen Priručnik za finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koji ima za cilj  da pruži odgovore na najvažnija pitanja iz prakse o finansiranju učesnika u sistemu sporta u jedinici lokalne samouprave.

Učešće je potrebno prijaviti najkasnije do četvrtka 15. decembra do 13 časova na e-mail: maja.knezevic@skgo.org .
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević, sekretarki Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom 0648703334 ili putem elektronske pošte: maja.knezevic@skgo.org .

 Agenda (nacrt)
 Prijavni formular