Vesti

Stara Pazova dodelila priznanje SKGO

Kraj godine opština Stara Pazova obeležila je 22. decembra dodelom 17 priznanja uspešnim kompanijama i pojedincima za doprinos ubrzanom razvoju ove sremske lokalne samouprave, a Stalna konferencija gradova i opština jedna je od ovogodišnjih laureata.

Svečanost u Sportskom centru okupila je diplomatske predstavnike Švedske i Italije, brojne privrednike iz kompanija koje rade na ovom području i predstavnike opštine. U izlaganju predsednika opštine Đorđa Radinovića istaknuto je da je opština svojim merama i odlukama zajedno sa republičkim i pokrajinskim organima obezbedila brzo rešavanje papirologije za investicije. Zahvaljujući podršci ambasada Srbije u nekoliko zemalja, kao i odluci kompanija da ulažu, u ovom kutku Srema od 2012. godine do sada je investirano više od 150 miliona evra u vitalne infrastrukturne i druge objekte na području opštine. Ovim je značajno smanjena stopa nezaposlenosti, pa sada u ovoj opštini ima 18.000 zaposlenih radnika.

U ime predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića priznanje je primio podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojinović koji je istakao da je ova sredina lep primer dobrog poslovanja. Osim SKGO, priznanja su dodeljena Janu Lundinu, ambasadoru Švedske i Đuzepeu Mancu, ambasadoru Italije, kao i predstavnicima 11 kompanija koje su proteklih godina izgradile svoje kapacitete na području ove opštine („Lidl Srbija", „Delta transportni sistem", „Plados-Telma", „Bellanta", „Pneumo-Logik",„De Rigo Refrigeration"., „Alumil Zu Industry" a.d., „Gorenje Studio", „Volvo", „Hemofarm" i „Sol grupa"). Na spisku laureata našle su se i dve ustanove - Dom zdravlja i Tehnička škola.