Vesti

Trening za pripremu projekata mobilnosti za mlade programa Erazmus+

Zbog velikog interesovanja, Fondacija Tempus 20. januara 2017. godine, od 11 do 18 časova organizuje u Beogradu još jedan jednodnevni trening na nacionalnom nivou sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za pisanje i podnošenje KA1 projekata mobilnosti u okviru omladinske komponente prvog Nacionalnog poziva Programa Erazmus+ EU za 2017. godinu. Trening je posvećen razvoju predloga projekata u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1) - Mobilnost mladih (Omladinske razmene i Evropski volonterski servis).

Trening će imati isti sadržaj i pokrivaće iste teme kao treninzi koji su realizovani tokom decembra u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Ovaj trening je namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva, institucija, kancelarija za mlade i drugim akterima iz cele Srbije koje planiraju da konkurišu za projekte mobilnosti u okviru KA1 Mobilnost mladih u roku 2. februar 2017. godine (do podneva).

Ciljevi treninga su:

  • unaprediti znanje učesnika o mogućnostima Nacionalnog poziva za predaju projekata u okviru omladinske komponente Programa Erazmus+ EU za 2017. godinu;
  • unaprediti znanje učesnika o detaljima i procedurama za podnošenje projekata u okviru KA1 Mobilnost mladih (Omladinske razmene i Evropski volonterski servis);
  • upoznati učesnike sa specifičnostima projektne dokumentacije u okviru KA1 Mobilnost mladih;
  • upoznati učesnike sa procedurom pisanja budžeta u okviru KA1 Mobilnost mladih.

Učesnici treninga trebalo bi da budu osobe koje su u svojim organizacijama/KZM/institucijama odgovorne za razvoj i pisanje projekata. Učesnici će naknadno biti obavešteni o mestu održavanja treninga.

Prijavu za treninge vrši se popunjavanjem formulara, najkasnije do ponedeljka, 16. januara do 23.59.

Broj učesnika treninga je ograničen. Pri izboru učesnika, vodiće se računa o zastupljenosti različitih tipova organizacija, kvalitetu prijave i regionalnoj pokrivenosti. Učesnici sami snose eventualne putne troškove do Beograda i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale, osveženje i hranu tokom treninga. Učešće je besplatno.

U okviru Fondacije Tempus funkcioniše i info-centar, u okviru koga je moguće dobiti informacije o programu Erazmus+ i Nacionalnom pozivu- putem imejla, telefonom ili zakazivanjem sastanka.

https://www.facebook.com/Tempus.Fondacija?ref=aymt_homepage_panel
Facebook (https://www.facebook.com/Tempus.Fondacija?ref=aymt_homepage_panel)
http://www.twitter.com/FondacijaTempus
Twitter (http://www.twitter.com/FondacijaTempus)
http://erasmusplus.rs
Website (http://erasmusplus.rs)
https://www.linkedin.com/company/foundation-tempus---erasmus-office-in-serbia
LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/foundation-tempus---erasmus-office-in-serbia)
https://www.youtube.com/channel/UCXdkPkl-SuGOQyq08tZm-LA
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCXdkPkl-SuGOQyq08tZm-LA)

Za više informacija o Erazmus+ programu:
office@tempus.ac.rs
youth@tempus.ac.rs (Grupa za mlade)
neo_serbia@erasmusplus.rs i projects@tempus.ac.rs (Erazmus+ i Tempus projekti)
scholarships@tempus.ac.rs (stipendije za nastavnike i studente)