Vesti

Saradnja lokalnih samouprava i Microsofta

Predsednik Stalne konferencije gradova i opština, Nenad Milenković, i generalni direktor kompanije Microsoft za Srbiju, Vladan Živanović, potpisali su 5. novembra 2009. godine Memorandum o razumevanju i budućoj saradnji. Memorandum je potpisan u okviru Sajma lokalne samouprave koji se održava u Hali sportova, u Beogradu.

Memorandumom se omogućava saradnja po pitanju korišćenja Majkosoftovih tehnologija, ali i razvija partnerstvo u razmeni informacija i poslovne prakse. Sporazumom, SKGO se obavezala da će uložiti napore u cilju korišćenja legalnog softvera i tu praksu promovisati gradovima i opštinama u Srbiji, dok će Majkrosoft pružiti doprinos razvoju lokalnog informatičkog sektora.

„Potpisivanje Memoranduma, daje Asocijaciji mogućnost legalizacije postojećih softvera i kupovine novih po najpovoljnijim uslovima“, izjavio je Nenad Milenković, predsednik SKGO.

Vladan Živanović, generalni direktor Majkrosofta za Srbiju, naveo je da se potpisivanjem Memoranduma stvaraju uslovi za saradnju između partnera te kompanije i lokalnih samouprava u cilju poboljšanja efikasnosti poslovanja lokalne samouprave.