Vesti

Javni poziv za prijavu projekata za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2017. godinu

Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u 2017. finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

U okviru ovog programa Ministarstvo privrede će sa 365,8 miliona dinara sufinansirati izvođenje radova na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnoj zoni, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem.

Ministarstvo će podržati projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60 odsto od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Više informacija o programima, uslovima javnih poziva, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, zainteresovane lokalne samouprave mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede , a rok za prijavu projekata je 2. februar 2017. godine.