Vesti

Radionice o novim upisnim politikama u srednje škole

Stalna konferencija gradova i opština organizuje tri regionalne radionice na temu "Uloga lokalne samouprave u novim upisnim politikama". Radionice će biti organizovane uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", koji sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u skladu sa sledećim rasporedom:

  • 26.1.2017. godine u Novom Sadu, u hotelu Park (Novosadski sajam 35), sa početkom u 11 časova
  • 31.1.2017. godine u Beogradu, u hotelu Room 88 (Takovska 49), sa početkom u 11 časova
  • 02.2.2017. godine u Nišu, u hotelu Aleksandar (Njegoševa 81a), sa početkom u 11 časova

U toku je rad na primeni nove metodologije upisne politike u srednje škole za školsku 2017/2018. godinu, a kojom je predviđena značajna i sadržajna uloga lokalne samouprave i privrede. Osnovni cilj ove radionice je da se kroz dijalog sa relevantnim govornicima, učesnicima pruži podrška u implementaciji novih obaveza i odgovornosti, a koje su predviđene u novom procesu upisne politike kako za jedinice lokalne samouprave, tako i za škole i privredne subjekte. Takođe, govoriće se i o celokupnom kontekstu za primenu sistema dualnog obrazovanja, a koje bi trebalo da unapredi funkcionalno povezivanje rada i obrazovanja.

Potvrdu učešća možete poslati na sledeće mejlove: sladjana.grujic@skgo.org i maja.knezevic@skgo.org, popunjavanjem odgovarajućeg prijavnog formulara za svaku od radionica.

Za više informacija možete se obratiti sekretarki Odbora za ekonomski razvoj Slađani Grujić i/ili sekretarki Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu Maji Knežević, telefonom na 011-3223 446, ili elektronskim putem na navedene adrese.

Pozivno pismo >>>
Agenda >>>
Prijavni formular Novi Sad >>>
Prijavni formular Beograd >>>
Prijavni formular Niš >>>