Vesti

Konferencija o državnoj pomoći i sastanak Mreže za lokalne finansije

Stalna konferencije gradova i opština uz podršku programa „Institucionalna podrška SKGO - druga faza" koji finansijski podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i programa ''Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - II faza", koji finansira Vlada Švedske organizuje konferenciju „Državna pomoć u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji i evropski standardi". U okviru konferencije biće održan i prvi sastanak Mreže SKGO za lokalne finansije u ovoj godini.

Skup će biti održan u utorak, 14. februara 2017. godine, u hotelu Zira (Beograd, Ruzveltova 35), sa početkom u 11 časova. 

Cilj konferencije je da se predstavnicima lokalne samouprave u Srbiji približe evropski standardi u oblasti državne pomoći sa posebnim osvrtom na iskustva gradova i opština u EU, ali i na nacionalne propise i pravila koja su lokalne samouprave obavezne da primenjuju.

Poslednjih godina se gradovi i opštine sve više pojavljuju u ulozi davaoca državne pomoći, te im je neophodna podrška u usklađivanju njihovih odluka i programa koji podležu pravilima za dodelu državne pomoći, sa važećom regulativom u ovoj oblasti.

Konferencija će biti prilika da se učesnicima predstavi i Priručnik za kontrolu državne pomoći u lokalnoj samoupravi koji je pripremila SKGO. Svrha priručnika je da se kroz jasna i jednostavna uputstva, konkretne modele i primere pomogne jedinicama lokalne samouprave prilikom usklađivanja sa nacionalnom i evropskom regulativom u oblasti kontrole državne pomoći, a samim tim i da se podrži implementacija pravila za dodelu državne pomoći na lokalnom nivou.

Molimo predstavnike lokalne samouprave da svoje prisustvo potvrde najkasnije do četvrtka 9. februara 2017. godine, putem elektronske pošte na adresu edi.majstorovic@skgo.org .

Osim navedenog, u okviru sastanka Mreže SKGO za lokalne finansije ovom prilikom biće predstavljene i preporuke za unapređenje budžetskog procesa, pripremljene u okviru projekta UNDP i Sida „Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama", a na kojem je SKGO jedan od partnera.

Molimo članove Mreže za lokalne finansije da svoje prisustvo potvrde najkasnije do srede, 8. februara, putem elektronske pošte na adresu dunja.naic@skgo.org , a dodatne informacije možete dobiti na 011 3223 446.

Pozivno pismo >>>

Dnevni red >>>