Vesti

Projekat "Priprema lokalnih vlasti u Srbiji za proces evropskih integracija"


Na sednici Odbora za evropske integracije i međunarodnu saradnju koji je održan u SKGO 16. oktobra 2008. doneta je Odluka o formiranju Radne grupe za rad na Projektu.


Članovi Radne grupe su: Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari Grad; Željko Jovetić, predsednik opštine Obrenovac; Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine Pirot; Laslo Vidač, zamenik predsednika opštine Kovačica; Nemanja Petrović, gradski menadžer opštine Savski Venac; Ksenija Milošević, predsednica SO Ćuprija; Robert Fejstamer, direktor Informativnog centra za razvoj, opština Kanjiža; Mirjana Prodanović, rukovodilac Službe za upravljanje projektima i LER, grad Kraljevo; Zorica Stoiljković, odbornica, gradska opština Palilula (Niš).


Radna grupa će u okviru Projekta raditi na izradi akcionog plana za jedinice lokalne samouprave u Srbiji u procesu evropskih integracija. U akcionom planu će se postaviti prioriteti i strategija delovanja prema Vladi RS, institucijama Evropske unije i evropskim jedinicama lokalne samouprave. Nacrt akcionog plana će se raditi u saradnji sa partnerima iz lokalnih samouprava iz Austrije i Letonije, biće predstavljen svim gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji u okviru četiri regionalna okrugla stola. Regionalni okrugli stolovi su planirani za jun i jul 2009. godine.


Usvajanje akcionog plana od strane Odbora za evropske integracije i međunarodnu saradnju SKGO planirano je po završetku rasprave na regionalnim okruglim stolovima.


Ovaj projekat finansira Evropska unija.