Vesti

Novoizabrani predstavnici gradova i opština u SKGO

Stalna konferencija gradova i opština započela je sa organizacijom skupova za novoizabrane gradonačelnike i predsednike opština. Osnovni cilj ovih skupova je otvaranje razgovora o najvažnijim temama i pitanjima sa kojima će se novoizabrani gradonačelnici i predsednici opština susresti na početku i tokom trajanja svog mandata.

Kako je jedan od ciljeva i razgovor o praktičnim pitanjima iz domena rada lokalne samouprave, na skupovima će, kroz kratka izlaganja i panel diskusiju, upravo predstavnici lokalnih samouprava predstaviti iskustva iz prakse. Među izlagačima će se naći g. Petar Vujadinović, načelnik Gradske uprave grada Užica i gđa Neda Zrnić, budžetski revizor grada Subotice, kao i predsednici opština/gradonačelnici koji su na toj funkciji bili i u prethodnom mandatu.

Na skupovima će takođe biti predstavljene aktuelne i planirane aktivnosti Stalne konferencije gradova i opština, kao nacionalne asocijacije lokalnih vlasti koja predstavlja interese i zastupa stavove lokalnih samouprava i pruža razne vrste usluga, olakšava međunarodnu saradnju i saradnju sa donatorskim i drugim partnerskim institucijama.

Skupovi će se organizovati 15. oktobra, 22.oktobra i 4.novembra 2008. godine u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština.

Za dodatne informacije možete kontaktirati menadžera Centra za obuku SKGO, Ivana Milivojevića (tel: 011 3223 446, elektronska pošta: ivan.milivojevic@skgo.org).